Żywność
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(342)
Forma i typ
Druki ulotne
(257)
Książki
(85)
Publikacje popularnonaukowe
(7)
Publikacje dydaktyczne
(6)
Poradniki i przewodniki
(4)
Publikacje naukowe
(4)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(3)
Publikacje fachowe
(3)
Publikacje informacyjne
(3)
Komiksy i książki obrazkowe
(1)
Poezja
(1)
Proza
(1)
Publikacje promocyjne
(1)
Dostępność
nieokreślona
(259)
dostępne
(46)
tylko na miejscu
(17)
wypożyczone
(1)
Placówka
Wypożyczalnia dla Dorosłych
(28)
Oddział dla Dzieci
(7)
Czytelnia Główna
(17)
Filia nr 1
(4)
Filia nr 2
(4)
Filia nr 3
(5)
Wypożyczalnia dla Dorosłych (magazyn)
(1)
DŻS
(169)
Autor
Grimm Hans-Ulrich (1955- )
(3)
Anderson Warren R. (1939- )
(2)
Bosacka Katarzyna
(2)
Błaszczak Agnieszka
(2)
Gawęcki Jan
(2)
Gawęcki Jan (1944- )
(2)
Jurczak Katarzyna
(2)
Kwiecień-Maniewska Olga
(2)
Kączkowski Jerzy
(2)
Mossor-Pietraszewska Teresa
(2)
Pawlikowska Beata (1965- )
(2)
Abey Katie
(1)
Anderson Scott C
(1)
Barabach Szymon (1975- )
(1)
Bednarski Włodzimierz
(1)
Bralczyk Jerzy (1947- )
(1)
Chang Ha-Joon (1963- )
(1)
Cryan John F
(1)
Dinan Ted
(1)
Duell Frida (1984- )
(1)
Dyląg Jan
(1)
Dyląg Renata
(1)
Filipowicz Wika
(1)
Fryza Kasia
(1)
Gertig Henryk
(1)
Goryńska-Goldmann Elżbieta
(1)
Hryniewiecka Ewa
(1)
Jarosz Mirosław
(1)
Kowalczyk Stanisław
(1)
Kozłowska-Wojciechowska Małgorzata
(1)
Kołożyn-Krajewska Danuta
(1)
Kubińska-Jabcoń Ewa
(1)
Kubiński Wiktor (1949- )
(1)
Kur Małgorzata
(1)
Kwapińska Małgorzata
(1)
Lobb Janice
(1)
Ludwicki Marek
(1)
Ludwicki Michał
(1)
Lymbery Philip
(1)
Lymbery Philip (1965- )
(1)
Machałek Patrycja
(1)
Malaguzzi Silvia
(1)
Michalak Anna
(1)
Misztal Aleksandra
(1)
Molenda Jarosław
(1)
Molski Marcin
(1)
Morka Ewa
(1)
Mytko Weronika
(1)
Niekurzak Mariusz
(1)
Nowak Krystian
(1)
Oort Maarten van
(1)
Oślizło Ryszard
(1)
Pandiani Massimo (1951- )
(1)
Paszkowska Aleksandra (tłumaczka)
(1)
Przysławski Juliusz
(1)
Puhony Karel
(1)
Reps Arnold
(1)
Rey-Radlińska Marta
(1)
Rokicka Alicja
(1)
Romanowska Maria
(1)
Roszkowski Wojciech (1939- )
(1)
Ryżko-Skiba Małgorzata
(1)
Rönnerstam Rickard (1983- )
(1)
Sapała Marta
(1)
Savage Ann
(1)
Siemienski Martin
(1)
Siemieński Christopher (1983- )
(1)
Siemieński Christopher (1983- ). Inspektor Parma
(1)
Sikora Jacek
(1)
Sikora Tadeusz
(1)
Sikorski Zdzisław Edmund (1930- )
(1)
Sojkin Bogdan
(1)
Sośnicka Dorota
(1)
Stolińska Hanna
(1)
Szarf Maria
(1)
Utton Peter
(1)
Whitehurst Robert J
(1)
Witczak Agata (1966- )
(1)
Woldańska-Płocińska Aleksandra (1985- )
(1)
Wolnicka Katarzyna
(1)
Zarawska Patrycja (1970- )
(1)
Żurawska Maria
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(13)
2010 - 2019
(38)
2000 - 2009
(283)
1990 - 1999
(4)
1980 - 1989
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(35)
Kraj wydania
Polska
(341)
nieokreślony (s.l.)
(1)
Język
polski
(341)
angielski
(1)
Odbiorca
Dzieci
(6)
6-8 lat
(5)
9-13 lat
(4)
Szkoły wyższe
(4)
0-5 lat
(2)
Działacze społeczni
(1)
Lekarze
(1)
Młodzież
(1)
Nauczyciele
(1)
Specjaliści ds. marketingu
(1)
Urzędnicy
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(6)
Literatura angielska
(1)
Literatura włoska
(1)
Temat
Kobieta
(2566)
Miejska Biblioteka Publiczna (Jasło)
(2104)
Rodzina
(1760)
Przyjaźń
(1554)
Jasielski Dom Kultury
(1386)
Żywność
(342)
Tajemnica
(1332)
Miłość
(1251)
Śledztwo i dochodzenie
(1076)
Usługi
(1007)
Zabójstwo
(935)
Handel detaliczny
(910)
Relacje międzyludzkie
(893)
Poezja polska
(838)
Literatura
(815)
II wojna światowa (1939-1945)
(811)
Dzieci
(767)
Literatura polska
(757)
Urząd Miasta (Jasło)
(731)
Muzyka
(711)
Nastolatki
(679)
Relacja romantyczna
(655)
Konkursy i festiwale
(636)
Zwierzęta
(625)
Życie codzienne
(597)
Rodzeństwo
(595)
Handel
(591)
Wybory samorządowe
(588)
Małżeństwo
(520)
Policjanci
(520)
Partie polityczne
(519)
Dziewczęta
(517)
Magia
(514)
Sekrety rodzinne
(505)
Uczucia
(502)
NSZZ "Solidarność"
(491)
Związki zawodowe
(484)
Młodzieżowy Dom Kultury (Jasło)
(479)
Dziecko
(445)
Boże Narodzenie
(434)
Kampania wyborcza
(422)
Kultura
(412)
Film
(407)
Trudne sytuacje życiowe
(407)
Literatura dziecięca
(405)
Pamiętniki polskie
(405)
Prezentacje i wystąpienia
(393)
Osoby zaginione
(392)
Żydzi
(387)
Wojna 1939-1945 r.
(373)
Historia
(368)
Matki i córki
(358)
Literatura dziecięca angielska
(357)
Turystyka
(351)
Młodzież
(349)
Sztuka
(340)
Arystokracja
(335)
Literatura dziecięca amerykańska
(329)
Wydawnictwa nielegalne
(328)
Wolne Związki Zawodowe
(327)
Pisarze polscy
(326)
Finanse
(324)
Kluby
(324)
Dziennikarze
(322)
Jan Paweł II (papież ; 1920-2005)
(321)
Podróże
(321)
Polacy za granicą
(321)
Uczniowie
(312)
Wybory życiowe
(311)
Dokumenty życia społecznego
(310)
Elektronika
(310)
Kształcenie
(305)
Gry i zabawy
(302)
Język polski
(300)
Poszukiwania zaginionych
(294)
Ruchy społeczne
(291)
Psy
(288)
Muzeum Regionalne (Jasło)
(287)
Czytelnictwo
(284)
Kino
(282)
Biblioteki publiczne
(279)
Książka
(275)
Kino Syrena (Jasło)
(274)
Polityka
(274)
Ludzie a zwierzęta
(266)
Literatura młodzieżowa amerykańska
(260)
Literatura młodzieżowa angielska
(260)
Sport
(260)
Zakład Tworzyw Sztucznych "Gamrat" S.A. (Jasło)
(255)
Komputery
(253)
Władcy
(252)
Przyroda
(251)
Wojsko
(251)
Dziadkowie i wnuki
(249)
Dramat polski
(248)
Poezja
(246)
Wakacje
(244)
Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji (Jasło)
(242)
Ojcowie i córki
(242)
Koty
(231)
Temat: czas
2001-
(13)
1901-2000
(3)
1301-1400
(1)
1401-1500
(1)
1501-1600
(1)
1601-1700
(1)
1701-1800
(1)
1801-1900
(1)
1989-2000
(1)
2001-0
(1)
Temat: miejsce
Jasło (woj. podkarpackie)
(281)
Polska
(5)
Jasło (woj.podkarpackie)
(2)
Europa
(1)
Jasło (woj. podkarpackie ; okolice)
(1)
Kołaczyce (woj. podkarpackie)
(1)
Krosno (woj. podkarpackie ; okręg)
(1)
Rzeszów (woj. podkarpackie)
(1)
Skołyszyn (woj. podkarpackie)
(1)
Wielkopolska
(1)
Świat
(1)
Święcany (woj. podkarpackie, pow. jasielski, gm. Skołyszyn)
(1)
Gatunek
Opracowanie
(11)
Poradniki
(6)
Przepisy kulinarne
(5)
Ulotki reklamowe
(5)
Wydawnictwa popularne
(4)
Ulotka reklamowa
(3)
Afisz
(2)
Książka kucharska
(2)
Podręcznik
(2)
Poradnik
(2)
Praca zbiorowa
(2)
Publikacja bogato ilustrowana
(2)
Reportaż
(2)
Druki ulotne
(1)
Katalog handlowy
(1)
Książka obrazkowa
(1)
Książki dla małych dzieci
(1)
Materiały pomocnicze
(1)
Powieść
(1)
Publicystyka
(1)
Publikacje dla dzieci
(1)
Raport z badań
(1)
Wiersze
(1)
Wydawnictwa dla dzieci
(1)
Zaproszenie
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(10)
Medycyna i zdrowie
(8)
Zarządzanie i marketing
(7)
Edukacja i pedagogika
(3)
Historia
(3)
Socjologia i społeczeństwo
(3)
Biologia
(2)
Etnologia i antropologia kulturowa
(2)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(2)
Inżynieria i technika
(2)
Styl życia, moda i uroda
(2)
Chemia
(1)
Dom i ogród
(1)
Geografia i nauki o Ziemi
(1)
Kultura i sztuka
(1)
Ochrona środowiska
(1)
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
342 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Oddział dla Dzieci
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. I (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 611/612 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 4 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 641 (1 egz.)
(dostępność ok. 16.01.2015)
Filia nr 1
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 6DO (1 egz.)
przeprowadzka
Filia nr 2
Egzemplarze są obecnie niedostępne: sygn. 641/642
już otwarta
Filia nr 3
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Smakowity zbiór zabawnych wierszyków o kulinarnych przygodach mieszkańców różnych krajów świata. Królowa Szwecji śledzi śledzie. Omar z Maroka ucieka przed tażinem. Paryżanin Jean Paul Constanty wcina croissanty. Mieszkańcy Budapesztu gorączkowo szukają zaginionej papryki. Meksykanie zapewniają, że jakoś tacos to będzie. A w Indiach pewien jogin porzuca curry na rzecz… placków ziemniaczanych. Absurdalne wierszyki Szymona Barabacha i wesołe ilustracje Kasi Fryzy zabiorą was w zwariowaną podróż dookoła świata tropem potraw i kulinarnych zwyczajów. Podczas lektury wasze brzuchy będą na przemian trząść się ze śmiechu i tęsknie burczeć. A wy dowiecie się, skąd pochodzą i czym są sushi, wok, tażin, langosz, burrito czy szakalaka. /Powyższy opis pochodzi od wydawcy/.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Oddział dla Dzieci
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. I (1 egz.)
Książka
W koszyku
1.Biotechnologia i inżynieria genetyczna 2.Wybrane zagadnienia z biologii molekularnej i jej zn aczenie w biotechnologii żywności 3.Surowce i materiały w biotechnologii. 4.Podstawowe operacje i procesy w biotechnologii 5.Biotechnologia pozyskiwania żywności 6.Biotechnologia składników żywności 7.Technologie fermentacyjne 8.Enzymatyczna modyfikacja składników żywności 9.Biotechnologiczne przetwarzanie produktów ubocznych przemysłu rolno-spożywczego
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia Główna
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 57 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Spis treści : 1. Histamina w rybach i produktach rybnych ; 2. Toksyny biologiczne z mikroglonów słodko- i słonowodnych ;3. Biofilmy ; 4. Toksyny mikrobiologiczne w żywności : znaczenie Escherichia coli ;
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia Główna
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 57 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Wyjątkowy poradnik dla każdego, kto udaje się na zakupy i chce być świadomym, co warto kupić, a co należy omijać! Nasze autorki przejrzały wszystkie półki z żywnością w sklepach i supermarketach. Sprawdziły jakość wędlin, przekopały chłodnie z mrożonkami, oceniły jakość warzyw i owoców, zważyły żywność light i spróbowały, co pysznego wysmażył nam fast food. Dzięki temu powstał rewelacyjny poradnik, w którym podpowiadają, jak wybierać najzdrowsze produkty w najlepszych cenach. Wskazują składniki niebezpieczne i bezwartościowe. Informują, jakim hasłom nie wierzyć i na które napisy na opakowaniach zwracać uwagę. Przede wszystkim jednak bezlitośnie obnażają sztuczki speców od marketingu i reklamy. /Powyższy opis pochodzi od wydawcy/.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Jeść !!! / Jerzy Bralczyk. - Olszanica : "Bosz", 2014. - 200 s. : il.kol. ; 24 cm.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 81 (1 egz.)
Książka
W koszyku
To nie jest książka o „ekonomii jedzenia”, ani książka zestawiająca ekonomię i żywność. To książka o globalizacji, zmianach klimatycznych, migracji, niedostatku, automatyzacji i wielu innych istotnych tematach podanych w lekkostrawnej formie. Ha-Joon Chang w inteligentny i zabawny sposób łączy opowieści o kuchni i jedzeniu z ekonomią tak, by ambitne idee ekonomiczne stały się nie tylko zjadliwe, ale nawet smaczne. /Powyższy opis pochodzi od wydawcy/.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 338 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Brak okładki
Druk ulotny
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
DŻS
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. I.4Gmina Skołyszyn (1 egz.)
Książka
W koszyku
Jak wyglądała prawdziwa kuchnia staropolska? Czy na obiadach czwartkowych u króla Stasia można się było najeść? I jak - znana z drakońskich diet - Sisi uwiodła Franciszka Józefa swoim apetytem? Poznaj wielką historię od kuchni! Królowa Jadwiga lubiła napić się piwa ze swoimi dwórkami. Jagiełło z kolei nienawidził alkoholu i… jabłek. Musiał natomiast ukrywać swoją miłość do gruszek, które ze względu na kształt uchodziły za przysmak kobiecy. Zwycięzcy spod Grunwaldu nie wypadało się nimi zajadać. Jan III Sobieski często widywany był ze swoim kajecikiem, w którym zapisywał receptury ulubionych dań. Zawdzięczamy mu nie tylko wiktorię wiedeńską, lecz także sprowadzenie do Polski ziemniaków. Obiady najchętniej jadał w gronie rodziny, a śniadania - z ukochaną żoną… w wannie. Na talerzu Elżbiety II wszystkie warzywa musiały być tej samej wielkości, a jeśli miała ochotę na jajka, to tylko te w brązowych skorupkach. Aby uniknąć nieprzystojnych skojarzeń, banana jadła nożem i widelcem. By nie urazić gospodarzy, byłaby w stanie zjeść… szczura. Wika Filipowicz ze swadą opowiada o tym, co gościło na królewskich stołach. Przedstawia kulinarne obyczaje władców. Kuchenne ewolucje i rewolucje. Od królewskiego przepychu do „cienkiego jadania”. Od korzennego zawrotu głowy do wyrafinowanego podkreślania smaku dań. Od średniowiecza po dziś dzień. /Powyższy opis pochodzi od wydawcy/.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 392 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia Główna
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 613/614 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 2
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
już otwarta
Filia nr 3
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 6 k. podr. (1 egz.)
Książka
W koszyku
Żywienie człowieka a zdrowie publiczne. T. 3 / redaktorzy naukowi Jan Gawęcki, Wojciech F. Roszkowski. - Wydanie II. - Warszawa : PWN, 2023. - XV, [1], 553 strony : ilustracje, wykresy ; 24 cm.
Celem podręcznika, który pierwotnie pojawił się na półkach księgarskich w 2009 roku, a obecnie został zaktualizowany i rozszerzony, jest przedstawienie zagadnień dotyczących relacji żywienia i zdrowia w taki sposób, aby pomóc Czytelnikowi w: identyfikowaniu problemów zdrowia publicznego wynikających z nieprawidłowego żywienia na poziomie: lokalnym, regionalnym, krajowym i międzynarodowym; określaniu przyczyn tych problemów; wyborze metod umożliwiających efektywne ich rozwiązywanie. Książka składa się z 25 rozdziałów zgrupowanych w cztery działy, z których każdy poprzedzony jest krótkim wprowadzeniem. Omawiają one kolejno: miejsce żywienia w ochronie zdrowia społeczeństwa z uwzględnieniem aspektów epidemiologicznych, profilaktycznych i genetycznych; czynniki warunkujące sposób żywienia się społeczeństwa (od ekonomicznych, klimatycznych i kulturowych po społeczne i psychologiczne); sposoby racjonalizacji żywienia ludności (od polityki żywieniowej i upowszechniania wiedzy po niekonwencjonalne sposoby żywienia, żywność prozdrowotną i suplementację diety), kończąc na problematyce ochrony konsumentów żywności przed różnego rodzaju zagrożeniami dziś i w przyszłości. Książka Żywienie człowieka a zdrowie publiczne przeznaczona jest dla studentów uczelni medycznych, przyrodniczych, rolniczych, a także dla żywieniowców, dietetyków i lekarzy. /Powyższy opis pochodzi od wydawcy/.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia Główna
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 611/612 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Żywienie człowieka. 1, Podstawy nauki o żywieniu / redaktor naukowy Jan Gawęcki. - Wydanie IV. - Warszawa : PWN, 2022. - XX, [2], 714, [1] strona : ilustracje, wykresy ; 24 cm.
Pierwszy tom wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Prezentuje kompleksowo ujęte podstawowe wiadomości z zakresu nauki o żywieniu człowieka. Jest to jedyny na polskim rynku podręcznik akademicki prezentujący aktualną wiedzę z zakresu nauki o żywieniu człowieka, wykorzystywany przez studentów wielu kierunków studiów związanych z żywnością, żywieniem i zdrowiem. Jej autorami jest szerokie grono najwybitniejszych krajowych nauczycieli akademickich i specjalistów reprezentujących różne dyscypliny nauki związane z odżywianiem się człowieka. Książka przeznaczona jest dla studentów uczelni przyrodniczych, medycznych, uniwersytetów i innych, a także żywieniowców, dietetyków, lekarzy i organizatorów turystyki. /Powyższy opis pochodzi od wydawcy/.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia Główna
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 611/612 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia Główna
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 613/614 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Zrównoważona konsumpcja żywności jest uznawana za jedno z kluczowych działań podejmowanych w obrębie polityki UE, a także krajowej polityki żywnościowej, obejmującej rozwój bardziej alternatywnych i zrównoważonych praktyk w zakresie konsumpcji i produkcji. Istnieje duży potencjał rozwoju tej idei w Polsce, jednak warunkiem podążania tą ścieżką jest ocena na ile konsumenci żywności i pozostali uczestnicy rynku są świadomi tej idei, by podejmować decyzje pozwalające wspierać jej rozwój (m.in. w zakresie redukcji marnotrawstwa żywności, zużycia zasobów naturalnych, ochrony środowiska i bioróżnorodności, poprawy jakości życia i zdrowia człowieka). Prezentowana książka koncentruje się na perspektywie konsumenta, aktorze rynku odgrywającego istotną rolę w tworzeniu przejścia do bardziej zrównoważonego systemu żywnościowego. Publikacja stanowi diagnozę obecnego stanu i wskazuje na potrzebę rozbudowy działań o charakterze informacyjnym i edukacyjnym nakierowanych na konsumentów, aby zaangażowali się i nabrali naturalnych umiejętności rozwijania świadomości a następie praktyk wpisujących się w konsumpcję żywności zrównoważonej. Autorzy książki omówili ideę i zmiany, jakie zaszły na rynku w ostatnim czasie, dokonali przeglądu wybranych działań wspierających rozwój zrównoważonej konsumpcji żywności, zaprezentowali opinie konsumentów o tej idei i wskazali rekomendacje dla uczestników rynku i instytucji publicznych odpowiedzialnych na rozwój konsumpcji zrównoważonej. Wysiłki na rzecz wzrostu świadomości konsumentów żywności mają fundamentalne znaczenie dla dalszego rozwoju zrównoważonej konsumpcji żywności, zwłaszcza w aspekcie praktycznym. [Powyższy opis pochodzi od wydawcy].
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia Główna
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 316 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej