Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(178)
Forma i typ
Książki
(140)
Poradniki i przewodniki
(106)
Druki ulotne
(36)
Publikacje informacyjne
(20)
Publikacje popularnonaukowe
(18)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(10)
Publikacje promocyjne
(6)
Proza
(2)
Mapy
(1)
Poezja
(1)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Dostępność
dostępne
(121)
nieokreślona
(37)
wypożyczone
(29)
tylko na miejscu
(6)
Placówka
Wypożyczalnia dla Dorosłych
(116)
Oddział dla Dzieci
(9)
Czytelnia Główna
(6)
Filia nr 1
(2)
Filia nr 2
(15)
Filia nr 3
(9)
DŻS
(36)
Autor
Makarowska Magdalena
(5)
Pawlikowska Beata (1965- )
(4)
Zasuwa Iwona
(4)
Drukort Magdalena
(3)
Ekstedt Niklas (1978- )
(3)
Ennart Henrik (1960- )
(3)
Fuhrman Joel
(3)
Kimbell Katy (1973- )
(3)
Loftus David
(3)
Małecki Paweł
(3)
Okrasa Karol (1978- )
(3)
Teperek Agata
(3)
Ładocha Daria
(3)
Bator Julita
(2)
Cegielska Agnieszka (1979- )
(2)
Chodkowska-Gyurics Agnieszka
(2)
Kleszcz Ewa (tłumacz)
(2)
Lewandowska Agata
(2)
Machałek Patrycja
(2)
Maciąg Agnieszka
(2)
Maciąg Agnieszka (1969- )
(2)
Musiałowska Dominika
(2)
Nowak Zbigniew Tomasz
(2)
Orzechowska-Zeidler Iwona
(2)
Pawlikowska Beata (1965- ) W dżungli zdrowia
(2)
Pustelnik Anastazja
(2)
Stolińska-Fiedorowicz Hanna
(2)
Summ Ursula (1947- )
(2)
Szaciłło Karolina
(2)
Weksej Aleksandra
(2)
Wolański Robert
(2)
Abramczyk Beata
(1)
Adamek Izabela
(1)
Adamiuk Emilia
(1)
Adamiuk Paulina
(1)
Ahlgren Maria (1979- )
(1)
Barabach Szymon (1975- )
(1)
Baranowska Natalia
(1)
Barnard Neal D. (1953- )
(1)
Baron Aleksander
(1)
Bartosik Marek
(1)
Bator Jakub
(1)
Bednarska Agnieszka (technik żywienia)
(1)
Berman Rachel
(1)
Bieńczyk Marek (1956- )
(1)
Bigoś Monika
(1)
Blackthorn Amy (1981- )
(1)
Bowling Stella (1962- )
(1)
Bońkowski Wojciech
(1)
Brown Karma
(1)
Brunetti Ilaria (1987- )
(1)
Cadiou Yvan
(1)
Capponi-Borawska Tessa (1959- )
(1)
Carlsen Zachary
(1)
Carroll Samantha
(1)
Cichocka Ewa
(1)
Cichoń Katarzyna (fotograf)
(1)
Ciemny Piotr
(1)
Cousin Christel
(1)
Czarkowska Iwona (1970- )
(1)
Czarnecka Katarzyna (psycholog)
(1)
Czarnowski Ryszard Jan
(1)
D'Avila-Latourrette Victor-Antoine
(1)
Daniel-Schuwald Grażyna
(1)
DeTour Adam
(1)
Demidûk Hristina
(1)
Doniczka Aleksandra
(1)
Drasek-Kańska Malina
(1)
Drotkiewicz Agnieszka (1981- )
(1)
Duell Frida (1984- )
(1)
Dumanowski Jarosław (1967- )
(1)
Durbajło Barbara
(1)
Duval Jean-Pierre (1963- )
(1)
Duval Valentin (1987- )
(1)
Dykiel Bożena (1948- )
(1)
Dymek Marta
(1)
Dywan Agnieszka
(1)
Dąbrowska Beata Anna
(1)
Dąbrowska Ewa (internista)
(1)
Eidenberg Adamo Lina (1978- )
(1)
Eysturland Kinga
(1)
Faurholt Jensen Iga
(1)
Filipowicz Wika
(1)
Fowler Alys (1977- )
(1)
Francuz Sabina
(1)
Frank Jane (1950- )
(1)
Frontczak Dorota
(1)
Fruga Aleksandra
(1)
Fryza Kasia
(1)
Furtak Ewa
(1)
Gaca Konrad
(1)
Gaudry François-Régis (1975- )
(1)
Golub Olena
(1)
Griffiths Heidi
(1)
Górecka Dominika
(1)
Halarewicz Aleksandra
(1)
Hartwińska Aldona
(1)
Hejmej Przemysław
(1)
Hoppe Dominika
(1)
Ingels Darin
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(58)
2010 - 2019
(106)
2000 - 2009
(10)
1990 - 1999
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(168)
1901-2000
(1)
1918-1939
(1)
1989-2000
(1)
Kraj wydania
Polska
(173)
Ukraina
(2)
Język
polski
(173)
nieznany (0 0)
(2)
ukraiński
(2)
nieznany (0)
(1)
Odbiorca
6-8 lat
(7)
9-13 lat
(7)
Dzieci
(7)
0-5 lat
(1)
14-17 lat
(1)
Chorzy na celiakię
(1)
Cukrzycy
(1)
Dorośli
(1)
Młodzież
(1)
Rodzice
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(28)
Literatura niemiecka
(2)
Literatura amerykańska
(1)
Literatura kanadyjska
(1)
Temat
Zdrowe odżywianie
(48)
Kucharstwo
(22)
Przepisy kulinarne
(19)
Gastronomia
(17)
Kuchnia regionalna
(12)
Obyczaje i zwyczaje
(11)
Potrawy jarskie
(11)
Żywność
(11)
Rośliny lekarskie
(10)
Jasielski Dom Kultury
(9)
Kuchnia wegańska
(9)
Odżywianie
(9)
Potrawy dietetyczne
(9)
Usługi
(9)
Dieta bezglutenowa
(8)
Kulinaria
(7)
Kultura stołu
(7)
Restauracje
(7)
Dieta bezmleczna
(6)
Dietetyka
(6)
Produkt regionalny
(6)
Ziołolecznictwo
(6)
Żywienie
(6)
Ciasta
(5)
Etnografia
(5)
Kuchnia polska
(5)
Kuchnia słowiańska
(5)
Owoce
(5)
Warzywa
(5)
Zdrowy styl życia
(5)
Bary (lokale gastronomiczne)
(4)
Cukrzyca
(4)
Desery
(4)
Dieta cukrzycowa
(4)
Hotele
(4)
Imprezy
(4)
Indeks glikemiczny
(4)
Jedzenie (czynność)
(4)
Kuchnia wegetariańska
(4)
Otyłość
(4)
Pizza
(4)
Prezentacje i wystąpienia
(4)
Rośliny jadalne dzikie
(4)
Skansen Archeologiczny Karpacka Troja (Trzcinica)
(4)
Skanseny
(4)
Studnia Kulturalna JDK
(4)
Słowianie
(4)
U Schabińskiej (Jasło)
(4)
Wegetarianizm
(4)
Zgromadzenia i imprezy masowe
(4)
Choroba Hashimoto
(3)
Dieta odchudzająca
(3)
Dzieci
(3)
Folklor
(3)
Gotowanie
(3)
Insulinooporność
(3)
Kawa (napój)
(3)
Kuchnia sezonowa
(3)
Kuchnia włoska
(3)
Kultura
(3)
Muzea
(3)
Muzeum Lizaka (Jasło)
(3)
Pieczywo
(3)
Potrawy
(3)
Rzemiosło artystyczne
(3)
Styl życia
(3)
Słodycze
(3)
Wino
(3)
Zespół jelita drażliwego (IBS)
(3)
Życie codzienne
(3)
Żywienie chorych
(3)
Ajurweda
(2)
Bieg Pamięci
(2)
Biegi
(2)
Boże Narodzenie
(2)
Centrum Informacji Turystycznej i Kulturalnej (Jasło)
(2)
Choroby jelit
(2)
Choroby tarczycy
(2)
Cukiernictwo
(2)
Dekoracja cukiernicza
(2)
Dieta bezcukrowa
(2)
Dieta lecznicza
(2)
Dietetycy i żywieniowcy
(2)
Ekologiczny styl życia
(2)
Fast food
(2)
Fermentacja
(2)
Handel detaliczny
(2)
Hildegarda (święta ; 1098-1179)
(2)
Jelita
(2)
Kanapki i przekąski
(2)
Katastrofa smoleńska (2010)
(2)
Kawiarnie i cukiernie
(2)
Kebab
(2)
Kiszenie żywności
(2)
Kluby
(2)
Kosmetyki naturalne i organiczne
(2)
Koła zainteresowań
(2)
Książka kucharska
(2)
Leczenie dietą
(2)
Miejska Biblioteka Publiczna (Jasło)
(2)
Temat: dzieło
Harry Potter
(1)
Temat: czas
2001-
(44)
1901-2000
(6)
1601-1700
(5)
1701-1800
(4)
1801-1900
(4)
1301-1400
(3)
1501-1600
(3)
1201-1300
(2)
1401-1500
(2)
1945-1989
(1)
1989-2000
(1)
do 801 p.n.e.
(1)
Temat: miejsce
Jasło (woj. podkarpackie)
(25)
Polska
(10)
Jasło (woj. podkarpackie ; okolice)
(4)
Trzcinica (woj. podkarpackie, pow. jasielski, gm. Jasło)
(4)
Europa
(2)
Smoleńsk (Rosja)
(2)
Świat
(2)
Bieszczady (góry)
(1)
Cisna (woj. podkarpackie, pow. leski, gm. Cisna)
(1)
Dębowiec (woj. podkarpackie, pow. jasielski, gm. Dębowiec)
(1)
Gmina Kalwaria Zebrzydowska (woj. małopolskie, pow. wadowicki)
(1)
Gorlice (woj. małopolskie)
(1)
Humenne (Słowacja)
(1)
Korczyna (woj. podkarpackie, pow. krośnieński, gm. Korczyna)
(1)
Kresy wschodnie Rzeczypospolitej
(1)
Krynica-Zdrój (woj. małopolskie, pow. nowosądecki, gm. Krynica-Zdrój)
(1)
Krzemienna (woj. podkarpackie, pow. brzozowski, gm. Dydnia ; okolice)
(1)
Libusza (powiat gorlicki ; województwo małopolskie)
(1)
Lwów (Ukraina, obw. lwowski)
(1)
Miejsce Piastowe (woj. podkarpackie)
(1)
Nowy Jork (Stany Zjednoczone)
(1)
Paryż (Francja)
(1)
Podkarpacie Północne
(1)
Siepietnica (woj. podkarpackie)
(1)
Skandynawia
(1)
Skołyszyn (woj. podkarpackie)
(1)
Sycylia (Włochy ; wyspa)
(1)
Wysowa (woj. małopolskie)
(1)
Wyszehrad (Węgry)
(1)
Włochy
(1)
Zarszyn (woj. podkarpackie)
(1)
Zimna Woda (woj. podkarpackie, pow. jasielski, gm. Jasło)
(1)
Żarnowiec (woj. podkarpackie)
(1)
Gatunek
Przepisy kulinarne
(69)
Poradnik
(67)
Książka kucharska
(40)
Publikacja bogato ilustrowana
(34)
Afisz
(14)
Ulotka reklamowa
(11)
Opracowanie
(9)
Ulotki reklamowe
(6)
Wydawnictwa popularne
(5)
Wywiad dziennikarski
(5)
Program imprezy
(4)
Folder
(3)
Reportaż
(3)
Ulotka
(3)
Atlas roślin
(2)
Cenniki
(2)
Gry i zabawy terenowe
(2)
Książki kucharskie
(2)
Muzyka ludowa, etniczna i tradycyjna
(2)
Poradniki
(2)
Publikacje dla dzieci
(2)
Relacja z podróży
(2)
Publikacja bogato ilustrowana
(1)
Biografia
(1)
Druki ulotne
(1)
Gry i zabawy dziecięce
(1)
Gry i zabawy ludowe
(1)
Karta dań
(1)
Katalog handlowy
(1)
Kolędy i pastorałki
(1)
Mapa etnograficzna
(1)
Muzyka Słowian
(1)
Poradniki dla rodziców
(1)
Powieść obyczajowa
(1)
Praca zbiorowa
(1)
Przewodnik historyczny
(1)
Przewodnik tematyczny
(1)
Rozprawa
(1)
Wiersze
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(175)
Medycyna i zdrowie
(40)
Historia
(18)
Hobby i czas wolny
(13)
Kultura i sztuka
(11)
Etnologia i antropologia kulturowa
(10)
Styl życia, moda i uroda
(10)
Podróże i turystyka
(9)
Bibliotekarstwo, archiwistyka, muzealnictwo
(8)
Rolnictwo i leśnictwo
(5)
Socjologia i społeczeństwo
(5)
Biologia
(4)
Dom i ogród
(3)
Kultura fizyczna i sport
(3)
Rodzina, relacje międzyludzkie
(2)
Zarządzanie i marketing
(2)
Kulinaria
(1)
Archeologia
(1)
Architektura i budownictwo
(1)
Edukacja i pedagogika
(1)
Geografia i nauki o Ziemi
(1)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Media i komunikacja społeczna
(1)
Psychologia
(1)
Religia i duchowość
(1)
178 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta wielka księga, pełna zdjęć, pięknych ilustracji, map, przydatnych wykresów, porywających anegdot i portretów wybitnych postaci, to pierwsza taka encyklopedia kuchni włoskiej. Jeśli chcesz gotować jak prawdziwy Włoch, nie potrzebujesz już niczego więcej. Znajdziesz tu przepisy na dania, które trzeba znać. Zachwycą cię klasyczne i nowoczesne potrawy ze wszystkich regionów Italii. Poznasz najlepsze włoskie produkty: makarony, mięsa, sery, przyprawy, wina, piwa, likiery, kawy. Czy Leonardo da Vinci był wegetarianinem? Jaka jest różnica między cappuccino, macchiato i mocaccino? Czy można zrobić tiramisu bez alkoholu? Dlaczego śmietana dodana do carbonary to prawdziwe przestępstwo? Czy gnocchi można jeść również na deser? Przenieś się choć na chwilę na skąpane w słońcu, gwarne ulice Italii i odkryj niezwykłe gastronomiczne dziedzictwo Włochów. Kulinarna uczta dla wszystkich wielbicieli kuchni włoskiej. 5 kilogramów wiedzy o słonecznej Italii – na tę książkę przygotuj osobną półkę! [Powyższy opis pochodzi od wydawcy].
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia Główna
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Jadłonomia po polsku / Marta Dymek ; ilustracje Ola Niepsuj. - Warszawa : Wydawnictwo Marginesy, 2020. - 279, [1] strona : ilustracje ; 29 cm.
Koniec z długimi listami trudno dostępnych składników. Dość rezygnacji z ulubionych, tradycyjnych smaków. "Jadłonomia po polsku" pokazuje, że kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i równie smaczna co ruskie pierogi. W sześciu rozdziałach podzielonych zgodnie z porami roku znajdziecie mnóstwo roślinnych inspiracji. To nie pomyłka, pór roku mamy w Polsce sześć - jest przecież przedwiośnie oraz trochę zapomniane przedzimie. W końcu czekając na nowalijki trzeba coś jeść, na przykład barszcz z wędzonymi śliwkami, kanapki z pastą z ciecierzycy i kiszonych ogórków, a na deser gryczaną granolę. Ta książka to nie tylko przepisy, ale też praktyczne porady, które sprawiają, że gotowanie jest zrozumiałe i pyszne. W końcu wiadomo, dlaczego latem do rosołu warto wrzucić bób, jak zrobić rewolucyjny pasztet bez pieczenia i czemu w bigosie tak dobrze smakuje kilka kawałków słodkiej dyni. A przede wszystkim: jak gotować roślinnie po polsku, czyli po naszemu - w zgodzie z naszymi smakami, chęciami, możliwościami. /Powyższy opis pochodzi od wydawcy/.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 641 (1 egz.)
(dostępność ok. 13.05.2024)
Książka
W koszyku
Z tą książką bez wysiłku wdrożysz w życie optymalne dla zdrowia nawyki żywieniowe. Poznasz zasady prawidłowego komponowania posiłków, dowiesz się, czym są indeks i ładunek glikemiczny, jak się je oblicza i dlaczego warto jeść potrawy o niskim IG. Co więcej, w poradniku znalazły się kompletne tygodniowe jadłospisy z przepisami na apetyczne, smaczne, zdrowe i łatwe do przygotowania potrawy. Książka zawiera także przydatne tabele z wartościami indeksu glikemicznego poszczególnych produktów, porady dotyczące mądrych zakupów i mnóstwo innych wskazówek, które pomogą przyrządzać smaczne, wartościowe posiłki oraz utrzymywać dobrą kondycję fizyczną, znakomite samopoczucie i zdrowy wygląd. /Powyższy opis pochodzi od wydawcy/.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 641 (1 egz.)
Długość kolejki oczekujących: 2. (dostępność ok. 09.08.2024)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Jedz aby żyć zdrowo : przepisy / Joel Fuhrman ; przekład: Ewa Kleszcz. - Łódź : Galaktyka, copyright 2015. - 303, [1] strona : ilustracje kolorowe, [16] stron tablic ; 24 cm.
200 przepisów na pyszne i pożywne dania. Schudnij szybko i trwale, cofnij choroby, żyj w zdrowiu! Jeśli chcesz zachować dobre zdrowie i w pełni cieszyć się życiem również na starość, musisz zwracać uwagę na to, czym karmisz swoje ciało. Nutritariański styl życia to idealny sposób odżywiania, który pomaga w utrzymywaniu odpowiedniej masy ciała, a jednocześnie pozwala wykroczyć poza dotychczas znane granice ludzkiej długowieczności. Spożywanie najzdrowszych produktów dostępnych na ziemi gwarantuje najlepsze rezultaty. Zapewnia ochronę przed chorobami i skutecznie cofa te już istniejące, wydłuża życie i pozwala skończyć z wiecznym odchudzaniem. [Powyższy opis pochodzi od wydawcy].
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 3
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Jedz pysznie z niskim indeksem glikemicznym / Magdalena Makarowska. - Wydanie II. - Łódź : Feeria Wydawnictwo, 2022. - 299, [4] strony : fotografie ; 21 cm.
Poradnik ten jest skierowany do osób z nadwagą, a przede wszystkim z problemem cukrzycowym. Zarówno insulinooporność, czyli stan o krok przed cukrzycą typu II, jak i pełnoobjawowa choroba wymagają mądrej zmiany diety, przecież właśnie dotychczasowa dieta do tych problemów doprowadziła. Diagnozę insulinooporności lub cukrzycy zawsze musi postawić lekarz. Jednak są pewne wczesne niepokojące sygnały, na które powinniśmy sami zwrócić uwagę. Jeśli w porę wprowadzisz prawidłowe odżywianie, stan insulinooporności może się wyciszyć, a cukrzyca – w ogóle nie rozwinąć. /Powyższy opis pochodzi od wydawcy/.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 616/618 (1 egz.)
(dostępność ok. 13.05.2024)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 2
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 612/614 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ryneczek Lidla zaprasza świeżością, zapachami i smakami. Czas, żeby dowiedzieć się jak najwięcej o całym bogactwie, które kryją w sobie warzywa i owoce. I wprowadzić ich jak najwięcej do codziennego jadłospisu, bo według najnowszych badań to właśnie one są sposobem na zdrowsze życie! A więc sięgnij po "Jeść zdrowiej. Warzywa i owoce" i ciesz się smakiem i lepszym samopoczuciem. /Powyższy opis pochodzi od wydawcy/.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Brak okładki
Druk ulotny
W koszyku
Kawiarnia Parkowa : od poniedziałku do piątku zapraszamy na smaczne obiady domowe / Kawiarnia Parkowa. - Jasło : Kawiarnia Parkowa, [201?]. - [2] strony złożone ; 21x10 cm.
Ulotka [szt. 1] reklamowa z ofertą Kawiarnii Parkowa w Jaśle.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
DŻS
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. VI.6.3 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Kebabistan : rzecz o polskim daniu narodowym / Krystian Nowak. - Warszawa : Krytyka Polityczna, copyright 2020. - 213 stron : fotografie ; 21 cm.
Kebab w Polsce to najpopularniejszy rodzaj tak zwanego fast-foodu – co najmniej jedna trzecia wszystkich restauracji w Polsce oferuje potrawy kebabopodobne. Jak wygląda świat polskiego kebaba? Krystian Nowak pojechał w Polskę się tego dowiedzieć. Bardzo smaczny reportaż nie tylko dla fanów ciętego mięsa w cienkiej picie. / Powyższy opis pochodzi od wydawcy/.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 913(438) (1 egz.)
Książka
W koszyku
"Kiszonek i fermentacji" powraca z rozszerzonym i poprawionym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Czy masz ochotę na: Stir fry z kiszonymi burakami i jarmużem? Tatar z kiszonym czosnkiem, rzodkiewką i trąbką śmierci? Kiszone migdały? Krupnik na fermentowanej kaszy gryczanej? A może kiszoną Krwawą Mary? Mistrz kuchni po raz kolejny zaskakuje śmiałymi fermentacjami i niebanalnymi eksperymentami Pokazuje też, jak tradycyjne potrawy przygotować w nowej aranżacji. Nieoczywiste zestawienia, gwarantowany efekt. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Aleksander Baron – charyzmatyczny szef kuchni z warszawskiej restauracji Zoni. Pierwszą kiszonkę zrobił… przypadkiem. Dziś jest najlepszym w Polsce znawcą sztuki fermentacji, który zaprasza zaprasza do zmiany przyzwyczajeń polskiego podniebienia. /Powyższy opis pochodzi od wydawcy/.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej