148931
Book
In basket
Tę książkę napisałam z myślą o każdym, kto chce zatroszczyć się o losy Ziemi, a jednocześnie obawia się, że będzie musiał zainwestować w to dużo czasu, wysiłku oraz pieniędzy. Nic bardziej mylnego! W końcu najsoczystsze burgery to te z buraka, chrupiące frytki mogą być eko, a nieudane ciasto można przemienić w słodkie kulki mocy. Kuchnia dobra dla planety to ta, która jest również zdrowa dla nas. Sięgając po nieprzetworzone produkty albo lokalne warzywa i owoce, wybierasz to, co najlepsze. Zmniejszasz stopień degradacji środowiska, produkcję plastikowych opakowań i skalę zanieczyszczeń. Wyrzucając mniej jedzenia, ratujesz zasoby naturalne, a przy okazji swój portfel. W książce znajdziesz: ponad 70 przepisów na pyszne potrawy pełne mocy, na bazie sezonowych i lokalnych produktów, użyteczne wskazówki, jak świadomie planować zakupy, kreatywnie wykorzystać każdy produkt bez marnowania i wyrzucania resztek oraz jak wyhodować własne warzywa i owoce, świadomość, że każdy twój posiłek może mieć znaczenie dla planety! "Zmiana planety na lepsze jest łatwiejsza, niż nam się wydaje - i w dodatku przepyszna!" / Powyższy opis pochodzi od wydawcy/.
Availability:
Wypożyczalnia dla Dorosłych
There are copies available to loan: sygn. 641 (1 egz.)
Notes:
Additional physical form available note
Dostępne również jako e-book.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again