150765
Book
In basket
Książka składa się z ośmiu rozdziałów. W rozdziale 1. scharakteryzowano istotę hotelarstwa, kryteria klasyfikacji hoteli oraz rolę hotelarstwa w obsłudze ruchu turystycznego. W rozdziale 2. zaprezentowano podstawowe rodzaje współczesnej turystycznej bazy noclegowej. Rozdział 3. prezentuje składniki głównej, cząstkowej usługi hotelowej, tj. usługi zakwaterowania. Kolejny rozdział 4. przedstawia m.in. istotę gastronomii i jej rolę w hotelarstwie, zakres usług gastronomicznych w hotelach i kierunki ich rozwoju. W rozdziale 5. scharakteryzowano główne usługi dodatkowe w hotelach. Rozdział 6. przedstawia specyfikę zarządzania przedsiębiorstwem hotelarskim. Rozdział 7. ukazuje funkcje głównych służb hotelu. Końcowy rozdział 8. prezentuje procesy koncentracji i integracji w hotelarstwie. Praca jest wynikiem wieloletnich zainteresowań naukowych Autora. Książka jest adresowana głównie do studentów studiów ekonomicznych i wychowania fizycznego, studiujących na kierunku „turystyka i rekreacja”. Pomyślana jest jako opracowanie służące prowadzeniu wykładu z przedmiotu „podstawy hotelarstwa”. Może być także przydatna osobom i menedżerom zarządzającym firmami hotelarskimi. [Powyższy opis pochodzi od wydawcy].
Availability:
Czytelnia Główna
Copies are only available in the library: sygn. 64 (1 egz.)
Filia nr 2
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
przeprowadzka
Notes:
General note
Bibliografia na stronach: [287]-300.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again