150840
Book
In basket
Spis treści : 21. Zagrożenia zdrowotne spwodowne szkodliwymi substancjami w żywności ; 2. Szkodliwe substancje w żywności. Pochodzenie, działanie. zagrożenie zdrowotne ; 3. Skutki wadliwego przechowywania i przetwarzania żywności ; 4. Szkodliwe związki powstające wskutek przemian sacharydów ; 5. Lipidy szkodliwe dla zdrowia ; 6. Białka i produkty ich reakcji szkodliwe dla zdrowia ; 7. Biogenne aminy ; 8. Alergie pokarmowe ; 9. Toksyny ryb i bezkręgowców morskich ; 10. Toksyny grzybów kapeluszowych ; 11. Toksyny pochodzenia mikrobiologicznego ; 12, Pasożyty ryb, bezkręgowców morskich, ptaków, ssaków i roślinnych surowców żywnościowych-rodzaje, rozprzestrzenianie, szkodliwość dla zdrowia konsumentów, usuwanie unieszkodliwienie ; 13. Dodatki do żywności - korzyści i zagrożenia ; 14. Opakowania z twowrzyw sztucznych - korzyści i zagrożenia ; 15. Systemy zabezpieczania zdrowotności produktów żywnościowych ; 16.Zasady żywienia a zagrożenia zdrowotne ; 17. Quod me nutrit me destruit ?
Availability:
Czytelnia Główna
Copies are only available in the library: sygn. 66/69 (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliografie, netografie przy rozdziałach. Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again