150765
Książka
W koszyku
Chleb : domowy wypiek [tekst Andrzej Fiedoruk]. - Bielsko-Biała : Wydawnictwo Dragon, copyright 2011. - 111, [1] strona : ilustracje kolorowe ; 25 cm.
(Dobra Kuchnia)
Nie sposób stwierdzić, kto i kiedy upiekł pierwszy chleb. Wiadomo, że rzemiosło piekarskie doskonale opanowali starożytni Egipcjanie. Od tej pory chleb jest składnikiem naszych posiłków każdego dnia. Wzrost popularności domowego wypieku chleba jest związany z pojawieniem się specjalnych, łatwo dostępnych urządzeń. Mimo to wielu amatorów świadomie nie korzysta z tego rodzaju ułatwień. Trudno bowiem o większą satysfakcję, kiedy na stole pojawia się cudownie pachnący, własnoręcznie zagnieciony i upieczony bochenek. Zgromadzone w książce wiadomości pomogą zaznajomić się z zasadami i recepturami wypieku różnych rodzajów pieczywa. A dla cierpliwych i pilnych Czytelników najlepszą nagrodą będzie cudowny zapach świeżego chleba. [od wydawcy]
Status dostępności:
Czytelnia Główna
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 64 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Na stronie tytułowej i okładce: Pokaż się z dobrej kuchni.
Uwaga dotycząca bibliografii
Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej