149172
Book
In basket
Roślinny nabiał : 133 przepisy na potrawy bez laktozy / Olga Smile. - Warszawa : Wydawnictwo Zwierciadło, 2020. - 301, [3] strony : fotografie, ilustracje ; 25 cm.
Kompendium wiedzy dla wegetarian i wegan oraz wszystkich, którzy kochają eksperymentowanie w kuchni. "Roślinny nabiał" w całości poświęcony jest zamiennikom produktów mlecznych pochodzenia zwierzęcego. Znajdziesz tu przepisy na m.in. fetę z migdałów lub orzechów nerkowca, czekoladowy serek jaglany, śmietanę z białego ryżu, serek ze słonecznika, kefir sojowy, jogurt z kaszy jaglanej, ser z ziemniaka, majonez łubinowy, mleko z siemienia lnianego oraz sery do krojenia w plasterki na kanapki. To książka kulinarna nie tylko dla osób na diecie wegańskiej, ale również dla tych, którzy unikają produktów mlecznych ze względu na alergię, chorobę hashimoto czy nadwrażliwość na białko mleczne lub laktozę. W książce znajdziesz: ponad 130 przepisów na mleka roślinne, śmietany, masła, jogurty, kefiry, twarożki, majonezy i sery wspaniałą bazę podstawowych przepisów do inspiracji w codziennym gotowaniu sposoby na estetyczne podanie dań wskazówki jak elastycznie podchodzić do gotowania informacje dotyczące zdrowotnych właściwości produktów. /Powyższy opis pochodzi od wydawcy/.
Availability:
Wypożyczalnia dla Dorosłych
There are copies available to loan: sygn. 641 (1 egz.)
Notes:
General note
Na okładce podtytuł: mleka, twarogi, majonezy, masła, śmietany, serki i sery, kefiry i jogurty.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again