149136
Book
In basket
Poradnik „Celiakia i dieta bezglutenowa” to pierwsza pomoc dla każdej osoby świeżo po diagnozie. Zawiera: podstawowe informacje na temat objawów i diagnostyki celiakii, alergii na pszenicę i nadwrażliwości na gluten, charakterystykę choroby Dühringa i nietolerancji laktozy, wskazówki na temat diety bezglutenowej – jakie produkty są dozwolone, zabronione, a które mogą zawierać gluten, czym się kierować wybierając żywność, jak czytać etykiety, gdzie kupić produkty bezglutenowe, dlaczego ważny jest znak Przekreślonego Kłosa, zalecenia dotyczące diety bezglutenowej przy anemii i osteoporozie porady jak bezpiecznie gotować bezglutenowo, jak żywić się poza domem, szczególnie w restauracjach i podczas podróży, informacje jak radzić sobie z problemami psychologicznymi w celiakii, jak wspierać chore dziecko, wiele praktycznych wskazówek i informacji o tym, jak Stowarzyszenie pomaga osobom na diecie bezglutenowej [Powyższy opis pochodzi od wydawcy].
Availability:
Oddział dla Dzieci
There are copies available to loan: sygn. 6 (1 egz.)
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again