150841
Book
In basket
1.Zakres, rozwój i znaczenie chemii żywności 2.Budowa i sklad chemiczny żywności 3.Woda jako składnik żywności 4.Składniki mineralne 5.Sacharydy w żywności - budowa i przekształcenie 6.Właściwości fubkcjonalne sacharydów 7.Lipidy 8.Charakterystyka ogólna tłuszczów jadalnych 9.Białka - budowa i właściwości 10.Charakterystyka białek głównych surowców żywnościow ych 11.Niektóre związki azotowe 12.Witaminy 13.Wartość biologiczna składników żywności 14.Barwniki 15.Substancje zapachowe 16.Inne naturalne składniki żywności 17.Dodatki do żywności 18.Skażenia żywności 19.Mutagenne, rakotwórcze oraz przeciwrakotwórcze składniki żywności
Availability:
Czytelnia Główna
Copies are only available in the library: sygn. 54 (1 egz.)
Reviews:
Other editions:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again