147518
Książka
W koszyku
1.Zakres, rozwój i znaczenie chemii żywności 2.Budowa i sklad chemiczny żywności 3.Woda jako składnik żywności 4.Składniki mineralne 5.Sacharydy w żywności - budowa i przekształcenie 6.Właściwości fubkcjonalne sacharydów 7.Lipidy 8.Charakterystyka ogólna tłuszczów jadalnych 9.Białka - budowa i właściwości 10.Charakterystyka białek głównych surowców żywnościow ych 11.Niektóre związki azotowe 12.Witaminy 13.Wartość biologiczna składników żywności 14.Barwniki 15.Substancje zapachowe 16.Inne naturalne składniki żywności 17.Dodatki do żywności 18.Skażenia żywności 19.Mutagenne, rakotwórcze oraz przeciwrakotwórcze składniki żywności
Status dostępności:
Czytelnia Główna
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 54 (1 egz.)
Recenzje:
Inne wydania:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej