150778
Book
In basket
Ta wielka księga, pełna zdjęć, pięknych ilustracji, map, przydatnych wykresów, porywających anegdot i portretów wybitnych postaci, to pierwsza taka encyklopedia kuchni włoskiej. Jeśli chcesz gotować jak prawdziwy Włoch, nie potrzebujesz już niczego więcej. Znajdziesz tu przepisy na dania, które trzeba znać. Zachwycą cię klasyczne i nowoczesne potrawy ze wszystkich regionów Italii. Poznasz najlepsze włoskie produkty: makarony, mięsa, sery, przyprawy, wina, piwa, likiery, kawy. Czy Leonardo da Vinci był wegetarianinem? Jaka jest różnica między cappuccino, macchiato i mocaccino? Czy można zrobić tiramisu bez alkoholu? Dlaczego śmietana dodana do carbonary to prawdziwe przestępstwo? Czy gnocchi można jeść również na deser? Przenieś się choć na chwilę na skąpane w słońcu, gwarne ulice Italii i odkryj niezwykłe gastronomiczne dziedzictwo Włochów. Kulinarna uczta dla wszystkich wielbicieli kuchni włoskiej. 5 kilogramów wiedzy o słonecznej Italii – na tę książkę przygotuj osobną półkę! [Powyższy opis pochodzi od wydawcy].
Availability:
Czytelnia Główna
Copies are only available in the library: sygn. 64 (1 egz.)
Notes:
General note
Na okładce podtytuł: wszystko o kuchni włoskiej. Nazwa pierwszego autora wyróżniona typograficznie.
Bibliography, etc. note
Bibliografia na stronie 462. Indeksy.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again