148977
Book
In basket
Wszystko, co mówimy o śmierci, tak naprawdę jest o życiu. Michael Hebb to współtwórca niezwykle popularnego na Zachodzie ruchu, w ramach którego ludzie - znajomi i nieznajom i- spotykają się przy stole, by rozmawiać o śmierci. Normalnie, tak jak o życiu. Każda kolacja zaczyna się od wzniesienia przez uczestników toastu za zmarłych, którzy byli dla nich szczególnie ważni, a potem czas na dyskusję: Gdybyś mógł/mogła przedłużyć swoje życie, to o jak długo? Jak wygląda dobra śmierć? Jak chciałbyś/chciałabyś być wspominany/wspominana? Takich kolacji odbyło się na całym świecie już ponad 100 tysięcy. W książce Hebb opowiada, co się podczas nich dzieje, dostarcza tematów do rozmowy oraz pokazuje dziesiątki niekonwencjonalnych sposobów na oswojenie śmierci naszej i naszych bliskich. We wstępie dziennikarka Krystyna Romanowska opisuje, jak wyglądają prowadzone przez nią polskie kolacje ze śmiercią w roli głównej. [od wydawcy]
Availability:
Wypożyczalnia dla Dorosłych
There are copies available to loan: sygn. 159.9 (1 egz.)
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again