150778
Book
In basket
Spis treści: 1. Podstawowe pojęcia w turystyce; 2. Przedsiębiorczość czynnikiem wielofunkcyjnego rozwoju obszarów wiejskich ; 3. Agroturystyka formą przedsibiorczości na wsi i uwarunkowania jej rozwoju ; 4. Gospodarstwo agroturystyczne i warunki jego funkcjonowania ; 5. Produkt agroturystyczny ; 6. Segmentacja rynku agroturystycznego ; 7. Aktywność turystyczno-rekreacyjna w gospodarstwie agroturystycznym ; 8. Promocja działalności agroturystycznej ; 9. Agroturystyka w ujęciu instytucjonalno-organizacyjnym ; 10.Przestrzeń krajobrazowo-przyrodnicza i krajobrazowo-kulturowa oraz rolniczy rynek ziemi w agroturystyce ; 11. Edukacyjny wymiar agroturystyki ; 12. Podstawy zarządzania gospodarstwem agroturystycznym; 13. Przedsiębiorczość agroturystyczna w warunkach społeczno-gospodarczej globalizacji wsi. 14. Agroturystyka w wybranych krajach Unii Europejskiej.
Availability:
Czytelnia Główna
Copies are only available in the library: sygn. 338.48 (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliogr. s. 299-308. Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again