147819
Książka
W koszyku
Spis treści: 1. Podstawowe pojęcia w turystyce; 2. Przedsiębiorczość czynnikiem wielofunkcyjnego rozwoju obszarów wiejskich ; 3. Agroturystyka formą przedsibiorczości na wsi i uwarunkowania jej rozwoju ; 4. Gospodarstwo agroturystyczne i warunki jego funkcjonowania ; 5. Produkt agroturystyczny ; 6. Segmentacja rynku agroturystycznego ; 7. Aktywność turystyczno-rekreacyjna w gospodarstwie agroturystycznym ; 8. Promocja działalności agroturystycznej ; 9. Agroturystyka w ujęciu instytucjonalno-organizacyjnym ; 10.Przestrzeń krajobrazowo-przyrodnicza i krajobrazowo-kulturowa oraz rolniczy rynek ziemi w agroturystyce ; 11. Edukacyjny wymiar agroturystyki ; 12. Podstawy zarządzania gospodarstwem agroturystycznym; 13. Przedsiębiorczość agroturystyczna w warunkach społeczno-gospodarczej globalizacji wsi. 14. Agroturystyka w wybranych krajach Unii Europejskiej.
Status dostępności:
Czytelnia Główna
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 338.48 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. s. 299-308. Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej